Siirry pääsisältöön
keho on sielun enkeli.

Keho on sielun maanpäällinen koti.
Usein sielun ja fyysisen kehon välillä tuntuu vallitsevan hämmästyttävä yhteen sopivuus.
Näin ei aina ole, mutta usein keho antaa hyvän käsityksen ihmisen sisäisen maailman luonteesta. Fyysinen minämme ja sielumme rytmin välillä vallitsee salainen suhde. Keho on se paikka, jossa sielu näyttäytyy.
Ihmiskeho on kuin enkeli, joka ilmaisee sielun tarpeita ja varjelee sitä; meidän tulisi aina pitää hyvää huolta kehostamme.
Sisäinen elämämme ja sielumme ykseys kaipaavat ulkoista peiliä. Ne kaipaavat muotoa, jossa niitä voi koskettaa. keho on se peili , jossa sielun salainen maailmalöytää ilmaisunsa.
ihmiskeho on pyhä rajakohta; luonteeltaan hengellisenä se ansaitsee osakseen kunnioitusta, huolenpitoa ja ymmärrystä.
Keho on myös totuudellinen. keho valehtelee harvoin. Mieli voi pettää ihmisen ja pystyttää kaikenlaisia esteitä hänen ja hänen luontonsa välille.
Keho kertoo sen miten ihminen on elänyt, onko hän sielulleen uskollinen vai elääkö hän kielteisyyden sokkeloissa. Keho on myös uskomattoman älykäs. Kaikki mitä ihminen tekee, vaatii äärimmäisen hienostunutta ja tarkkaa yhteistyötä kaikilta aisteilta.
On valitettavaa, että ihmisen on usein sairastuttava, ennen kuin hän havaitsee, miten herkkä, hauras ja kallisarvoinen tuo kehoksi kutsuttu ykseyden välinen on.
meidän tulisi välttää kaksinapaista ajattelua, joka erottaa sielun kehosta. Sielu ei ole suinkaan kehon kätköissä, piiloutuneena johonkin sen uumeniin. Totuus on pikemminkin päinvastainen.

Ihmiskeho on sielussa ja sielu kätkee meidät kokonaan sisäänsä. Joka puolella ihmistä hehkuu kaunis ja arvoituksellinen valo.

Kuvittele valon , sielusi valon ympäröivän kehoasi joka puolelta. Hengitä sitten tuota valoa sisääsi ja anna sen levittäytyä jokaisella hengityksellä laajemmalle niin, että koko kehosi on viimein sen peitossa.

Ihmisen fyysisessä, ruumiillisessa hahmossa on viisautta, joka on hohtavaa ja syvällistä.
Sairaudet johtuvat usein siitä, että olemme laiminlyöneet itseämme, emmekä ole kuunnelleet kehomme sisäistä ääntä. Kehon sisäiset äänet haluavat puhua kanssamme ja kertoa meille totuuksia, jotka piilevät ulkoisen elämämme pinnan alla.

Otteita kirjasta "Anam cara, kelttiläistä viisautta".

Itse oivalsin oman Sieluni maalatessani...
Löysin kaapistani monta vuotta sitten tekemäni , hylkäämäni tekeleeni..piirustuksen , jonka olin tehnyt pastelleilla..Katselin sitä pitkään ja huomasin, että sieltä tulee esiin pienen tytön kasvot..hiukan vahvensin väreillä, raaputin esiin ja niin oma sisäinen lapseni ilmestyi esiin..
tiesin , että kun Sieluni ei voi hypätä eteeni kertomaan minulle viestiä,
Hän tulee piirustuksissani, maalauksissani, tanssissani...Tuo oivallus, havahtuminen avasi minussa monta kerrosta pimeitä aitoja ,lukkoja, esteitä. Löysin yhteyden sisäiseen lapseeni, itseeni ja tuo yhteys on joka päivä minulla.

Kommentit

kaisumarjatta sanoi…
tähän täytyy syventyä tajuta kokonaisuus , se voi olla vaikeaa jos ei ole koskaan ajatellut näin, mutta ehkä kuitenkin mahdollista vielä kun ajatukset toimivat

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Anna jokaisen sielun kulkea omaa tietään.

Tarvitsemme valoa !

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun,
ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä?
Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska?
Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne?

Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut.

Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09

Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille.
Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia.
Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa.
Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?"
Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystävät.

Hän …