Siirry pääsisältöön

minun rytmini...





"Jokaisella täällä on aivan ainutlaatuinen kohtalonsa.
Jokaisella täällä on jotain sellaista tehtävää, johon kukaan muu ei pystyisi.

Ihminen löytää omasta sisimmästään sen näkymättömän välttämättömyyden, jonka vuoksi hän on täällä. Kun hän alkaa oivaltaa tämän, hänen lahjansa ja lahjakkuutensa heräävät henkiin. Hänen sydämenlyöntinsä tihenee ja kiihkeä elämänhalu käynnistää jälleen hänen luovuutensa.

Jos ihminen osaa havahduttaa tämän kohtalon tiedon itsestään, hän löytää elämänsä rytmin. Jollei tunnista mahdollisuuksiaan ja lahjojaan, jos kieltäytyy kutsumuksesta tyytyen keskinkertaisuuteen, niin tuo rytmi katoaa, elämästä tulee uuvuttavan harkittua ja sanomattoman kaavamaista."-kelttiläistä viisautta

Kun olen lukenut blogiystävien postauksia,uskallan "väittää" heistä osa on löytänyt oman rytminsä ja oivaltanut oman tehtävänsä ja polkunsa...
ja he välittävät sanojensa tai kuviensa välityksellä, ainakin minulle sellaista lohdullista, sanoisin jopa pyhää, kosketusta...
ja olen niin kiitollinen..


"Rytmi on tasapainon ja yhteenkuuluvuuden ehdoton edellytys.

Kaikki elämä lähti alkujaan valtamerestä; jokainen meistä on peräisin kohdun vesistä; vuoroveden vaihtelu elää meissä hengityksemme vuorotteluna."-kelttil.

Hengitys...henki minussa..
kuinka suurenmoista on vain keskittyä tuohon omaan ikiaikaiseen rytmiin.
Hengitän sisään ja otan maailmalta...hengitän ulos ja annan maailmalle...

"Kun ihminen elää samassa rytmissä luontonsa kanssa, mikään ei voi vahingoittaa häntä. Kaitselmus on hänen yllään; hänestä huolehditaan ja hänet luotsataan uusien näkymien äärelle."-K.V.

Kommentit

RunoTalon Sari sanoi…
Kiitos Hanne, kun tuot Kelttiläistä viisautta tämän blogisi kautta arkeen - niin viisaita sanoja - koskettavat minua ja tunnen ne niin totuudellisiksi. Olet niin valmis antamaan niin paljon kaikille muille - muistathan antaa myös itsellesi arvostusta ja kiitosta yhtä paljon, sillä mielestäni olet sen todellakin ansainnut. On varmaan luettava taas itsekin juuri noita kelttiläisiä tekstejä - niistä löytää vastauksia itselleen.
Nana sanoi…
Minäkin saan täältä päivittäin niin paljon! Painan näitä viisauksia mieleeni, huomaan olevani olemassa...
kiitos!
Pilviharso sanoi…
Niin Hanne, sinä olet niin laaja-alainen ja lämmin ihminen. Superihana. Luova.
pilvikki sanoi…
Sinun blogissasi saa pysähtyä miettimään ihmisyyttä ja elämää. Se on hienoa se! On kausia, jolloin huomaa elävänsä tasapainossa, rytmi kohdallaan. Ja välillä on rytmit vähän kateissa.
tinttarus sanoi…
Kun tekee tuttavuutta oman sisimpänsä kanssa pyyteettömästi, avoimin sydämin, haurain askelin, saa kosketuspintaa, josta huomaamattansa heijastaa ympärillään oleville sisäistä valoaan. Toisinaan himmeänä, nöyränä kuin kuunnellen , toisena hetkenä rohkeammin kuin kannustaen lähelläänolevaa tarttumaan kiinni omasta rytmistään, sydämen sanojen sisimmästä merkityksestä. Elämä on kuin vuorovesi, se nostattaa rannalle, kun omat voimat ehtyvät.Täytyy vain luottaa sen kantavaan voimaan.
Uskon, että jokainen meistä on ainutlaatuinen Luojan kädenjälki, siveltimen veto. Liian usein katsomme itsestämme ulos, hypähdämme kiivaaseen arkeen ympärillämme, joka on täynnä täytymisiä ja velvoitteita, valmiita malleja mukaeltaviksi, samaistuttaviksi. Oma sisin jää kulkemisemme kynnykseksi, jonka yli astumme ilman seisahtumista.

Kun tekee tutkimusmatkaa itseensä löytäen oman kirkkautensa, kykenee tuikuttamaan positiivista energiaa ympärilleen, saamaan itselleen VIRTAUSTA ELÄMÄÄN ja samalla auttamaan läheistensä purtta elämän virrassa eteenpäin.

Kiitos Hanne. Täältä saan pohdittavaa ja mutusteltavaa aatoksiini. Sinusta loistaa pyyteetön valo, se kumpuaa sanoistasi ja hehkuu kuvissasi!!
Rita A sanoi…
Vautsi miten ihana kuva! Kevyttä lunta paksut kerrokset ohuilla oksilla. Harvinainen näky.
minulla on sellainen kapipuu, nälkä tai jano, joka voi sammua vain oikeasta virtaavsta vedestä..
Siksi etsin sanoja syvältä, läheltä mutta niin kaukaa...

Nana: Aina kun kirjaoitan sinulle tai luen sanojasi, ekaks nousee kuva sun ihanista, vilpittömistä koiristasi kuvana mieleeneeni-Anteeksi..

Pilviharso:
Voi kiitos sinulle..Itse te olette niitä ihanuuksia!!!

Taru: Sen huomaa kyllä milloin ei kuuntele omaa rytmiään, myötäilee liikaa toisia...silloin ei pystyu oikeasti antamaan sitä valoa, josta tinttarus kirjoitti alempana ihanasti..

tinttarus, tinttarus...
juuri sinua minä halajan lukea ja kuunnella..
sinussa on se valo ja pyhän kosketus...
Sinä annat valoa, voimaa ja kirkastat silmät kuuntelemaan ja korvat näkemään...sen oman , mikä meissä on ikuista, palvaa, hehkuvaa..

Rita:
Luonto on kauneimmillaan talvisessaan ...noita pitsiryöppyjä riippuu metsissä...
Niin kaunista ja puhdasta ja hiljaista...
Tuula sanoi…
Hetkittäin tuntuu että tuommoinen rytmi on jossakin olemassa, mutta aika usein kyllä myös tuntuu että oma polku ja tehtävä on hukkateillä.

Kelttiläiset sanat ovat hurjan syvästi ajateltuja. Aina tulee pieniä oivalluksia kun käy niitä täällä lukemassa ^^
Anonyymi sanoi…
Hengityksen rytmi välittyi sanoissasi ja muutenkin postauksensi sai minut miettimään...
Viisaita ajatuksia. Vien mukanani ja toivottavasti pystyn antamaan jotain tilalle :-)
tuuluska:
Totta, että elämäntilanteista riippuen, on joskus mahdotontakin kulkea aina omaa rytmiään...
kun on pienet lapset, perhe, puoliso, siinä on aina sovittelemista...
mutta vaikka sit harvoinkin saavuttaa sen oman tilansa ja oman rytminsä, on hienoa ja se kaikki laajenee..

uunas: sinä annat niin paljon joka hetki!!!kiitos sinulle!!halaus!!
Ari sanoi…
Moikka Hanne. Niistä suurimmista kuvista, niin blogisi layout ei anna kuin 400px levyisiä kuvia. Jos haluat vielä suurempia, kuten minulla nyt niin valitse jokin layout joka antaa tilaa suuremille kuville.
Annie sanoi…
Ihan samaa mieltä. Mun sisäinen kompassini nyt on vaan vähän sekaisin, kun sitä häiritsevät mies ja kaksi pilttiä. Mutta kyllä se tästä.
Ari: Kiitos viestistä ja tiedostasi...mietin...

Annie: Mutta sulla on aarteet ympärilläsi!!!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin