Siirry pääsisältöön

IOK:sta




"Yleismaailmallinen uskonto on mahdottomuus mutta yleismaailmallinen kokemus ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös välttämätön."

Kerron hiukkasen IOK:sta Ihmeiden Oppikurssista, josta olen kirjoittanut useasti aiemminkin..(Esim 28.2.09.).
Lupasin muutamalle lukijalleni kertoa tänään hieman tarkemmin, mitä ihmeitä oikein kurssittelemme..

Se on menetelmä, kurssi, jonka kautta on mahdollista yrittää tehdä oman mielen muutos. Saada EGO , ei poisheitetyksi vaan pois elämämme johdosta ja kutsua Pyhä Henki Egon tilalle..

IOK_kirja on 770 sivuinen paksu eepos, jota yleisesti luetaan pikku porukoissa. Jotkut lukevat itsekseen.

Kurssin ainoa tarkoitus on osoittaa tie, jonka avulla jotkut ihmiset pystyvät löytämään oman Sisäisen Opettajansa. Se korostaa, että se on vain yksi versio yleismaailmallisesta oppisuunnitelmasta. Monia muitakin on olemassa, ja tämä eroaa niistä vain muodoltaan. Kaikki ne lopulta johtavat Jumalan luo.

Mitään todellista ei voi uhata.
Mitään epätodellista ei ole olemassa.
Siinä on Jumalan rauha.

Pyhän hengen päämääränä on auttaa meitä pakenemaan pois unimaailmasta opettamalla meille, miten muutamme ajatteluamme vastakkaiseksi ja opimme pois erehdyksistämme.

Anteeksianto on Pyhän hengen mahtava opetusväline, jolla tämä ajattelun täyskäännös saadaan aikaan. Näkemämme maailma heijastaa vain yksinkertaisesti omaa sisäistä viitekehystämme, mielessämme vallitsevia ajatuksia, toiveita ja tunteita. Projisointi saa aikaan aistihavainnot.

Pyhä Henki näkee synnin erehdyksenä joka voidaan korjata, eikä pahuutena, josta pitää rangaista.

Hyvin usein "rakastamme" toista ihmistä, saadaksemme jotain itsellemme.
Juuri tämä on itseasiassa se, mikä unimaailmassa kantaa rakkauden nimeä. Suurempaa erhdystä ei voi olla olemassa, sillä rakkaus on kykenemätön pyytämään mitään.


"Pieni minä" yrittää korostaa itseänsä ulkoisella hyväksynnällä, ulkoisilla omistustavaroilla, ja "ulkoisella rakkaudella". Jumalan luoma Itse ei tarvitse mitään. Se on ikuisesti täydellinen, turvassa ja sitä rakastetaan ja se rakastaa. Se haluaa antaa eikä saada , laajentaa eikä projisoida. Sillä ei ole tarpeita, ja se haluaa liittyä muihin sen kautta, että he ovat yhdessä tietoisia yltäkylläisyydestään.


Anteeksianto on keino, jonka avulla me muistamme. Anteeksiannon kautta maailman ajattelutapa muuttuu vastakkaiseksi. Anteeksiannetusta maailmasta tulee portti Taivaaseen, sillä sen osoittaman armon kautta voimme itse lopultakin antaa anteeksi itsellemme. Kun emme pidä ketään syyllisyyden vankina, me itse tulemme vapaiksi.
Kun tunnustamme Kristuksen kaikissa veljissämme huomaamme Hänen Läsnäolon itsessämme. Kun unohdamme kaikki väärät aistihavaintomme ja kun mikään menneisyydessä ei mieitä pidättele, voimme muistaa Jumalan.

Tämän korkeammalle oppiminen ei yllä. Kun olemme valmiit, Jumala itse ottaa viimeisen askeleen palatessamme Hänen luokseen.

Tekstit olen ottanut IHmeiden Oppikurssikirjasta.

Kommentit

arleena sanoi…
Kiitos hanne.
Kristinuskon perusteet rakkaus, anteeksianto, armo.
Niiden turvin taivallamme. Joskin välillä huojuen ja horjuen, mutta aina kohti päämäärää sinne maaliin saakka.
pilvikki sanoi…
Hienoa tekstiä <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin