Siirry pääsisältöön

rakkaudesta....






Olin tänään kampaajalla. Hiukseni saivat uudet vaaleat raidat ja tasauksen. Olen ihan tyytyväinen tähän pikku ulkoiseen muutokseeni.

Kampaajalla tulee selattua kaikki viimeisimmät sisustus- ja naistenlehdet.
Katselin uutta Eeva-lehteä. Löysin sieltä hyvin mielenkiintoisen kirjoituksen Jari Ehhrootista ja hänen ajatuksistaan: "Rakkauden syvä kaipuu".

"Ehrnrooth on vakuuttunut siitä, että on olemassa muutakin kuin nariseva arki.
On olemassa kohtaamisen taso ja tapa, jossa ihminen voi antautua toisen eteen täysin paljaana ja löytää syvän henkisen ja fyysisen yhteyden.

Meillä jokaisella on sielussamme se kaikkein pyhin oma alueemme, jota yleensä varjelemme tarkoin. Pystytämme muurit sen ympärille. Silti jokainen meistä toivoo, että kykenisi jakamaan elämän kaikki alueet toisen ihmisen kanssa.

Ehrnrooth vertaa paljasta rakkautta syvään armon kokemukseen, jota ihminen ei voi ansaita eikä "tilata" luokseen. Paljas rakkaus myös lähenee jopa uskonnollista kokemusta, koska se koetaan lankeavaksi korkeammalta taholta. Sitä ihminen ei voi hallita. Se on kuin voima, joka tulee ja muuttaa ihmisen. Kuin tapa, jolla Jumala salaisesti puhuttelee ihmistä.

Rakastunut löytää yhteyden oman sielunsa syvyyteen, toisen ihmisen syvyyteen ja olemassaolon syvyyteen. Rakkauskokemuksessa ihminen tavoittaa jotain, jonka luuli olevan ikuisesti saavuttamatonta. Se on iänkaikkisen ikävän raukeamista. Järjen ulottumattomissa oleva ihme.

Tärkeimpiä asioita elämässä ei voi hallita,niiden edessä täytyy vain antautua.
Sitä rakkauskin vaatii, ehdotonta antautumista. Rakkaus on uskon asia. Jos usko rakkauteen katoaa, rakkauskin katoaa."-Eeva -lehti


Ihmettelin, kuinka en ole törmännyt noin viisaaseen tutkija/kirjailijaan aiemmin...
Hän on kirjoittanut ainakin muutamia mielenkiintoisia teoksia: mm "Rakkaudentunnustus, "Lähemmäksi kuin lähelle"...


Olin hyvin vaikuttunut ja koskettunut hänen sanoistaan.
Marssin kirjastoon tiedustelemaan, oisko joitain kirjoja häneltä.
Ei yhtään ainoata! Mutta he halusivat ostaa, ihan minun pyynnöstäni tuon kirjan "Lähemmäksi kuin lähelle", jos sitä on vain saatavilla, ja jos ei ole , niin saan sen kaukolainana.
Aivan ihanaa palvelua!!



"Rakkauden tehtävänä on pelastaa ihminen tyhjyyden ja tarkoituksettomuuden tunteelta ja muuttaa elämä mielekkääksi läsnäolon ja kohtaamisen tunteeksi."


Olen ollut ilman parisuhdetta kohta kaksi vuotta...hassua en edes muista milloin se päättyi..

En koe elämääni tyhjäksi, enkä tarkoituksettomaksi, päin vastoin.
Rakkautta voi kokea niin monella tavoin
Koen elämäni lahjaksi, täynnä merkitystä, valoa ja pyhyyttä...arjenkin keskellä..
Tiedän, että kun hetki on , kohtaamme...Tiedän sen ja luotan, että näin tapahtuu...

Ja vaikka ei tapahtuiskaan, olen kiitollinen tästäkin elämästä..

Kommentit

Seija sanoi…
Olipas taas paljon asiaa!
Pitääpä minunkin etsiä hyvää lukemista...
Näin se on minunkin mielestäni: Rakkaus on tärkeintä; rakkaus itseen, lapsiin, kumppaniin, läheisiin,kanssakulkijoihin...
Kaikkeen Luojan luomaan!
Kiitos Sinulle "vinkeistä" ja levollista "Prinssin" odotusta!
Kaikki aikanaan...
Tapahtuu niin, kuin meille hyväksi on! Seija
Huopalintu sanoi…
Mielenkiintoisen oloinen artikkeli. Eipä ole minullekkaan tuttu kirjailija. Sinulla on ollut hyviä löytöjä kampaamokäynnillä. Elämä voi yllättää, myös sen rakkaan ihmisen löytämisen suhteen.

Ihana valoa täynnä oleva kuva tuo talvimaisema!
pilvikki sanoi…
Ihanaa tekstiä rakkaudesta, sitähän on kaikkialla...ainakin toivoisin niin : )

Tunnelmakuvan olit näpsäissyt!
arleena sanoi…
Elämää ei voi olla ilman rakkautta.
Rakkaus puhaltaa eloon elämän.

Kohde ei ole aina välttämättä parisuhteen toinen osapuoli. Meillä on luonto, läheiset, ainutkertaisen elämän koko sisältö....

Kaunis kuva.
Seija: Kiitos sinulle..."All You need is love"..beatleskin ties...

trina: tuona kuvaus päivänä, pari päivää sitten tuuli voimakkaasti ja lumet liitelivät kilvan tuulen kans puista, oli niin kaunista...

Taru: Varmaankin se riippuu itsestään,
onko auki Rakkaudelle, antaako sen virrata sissään ja ulos niinkuin hengityksen, joka on jo iso rakkaus..

arleena:
Niin kohde voi olla kaikki maailmassa kun on löytänyt yhteyden rakkauden ikuiseen lähteeseen...
Yksinäinen susi sanoi…
Onpa kaunis tuo valokuva!! Täydellinen talvinen maisema!

Minä olen joskus kuullut Jari Ehrnroothista, mutta en sen enempää ole paneutunut... ehkä kannattaisi! Hienoja nuo ajatukset, minusta hän on aivan oikeassa siitä mistä puhuu.

Joskus tuntuu kuin vain olisi täynnä rakkautta. Sitä ikävöi kaikkea mitä maailmassa rakastaa.
Metsä ja luonto ovat rakkauttani, samoin sudet ja koirat. Puhumattakaan perheestä ja ystävistä.

Sitä Oikeaa odotellessa kannattaa rakastaa sitä mitä elämässä on, ei sitä mitä ei ole. :)
Yksinäinen susi...
kiitos ihanan viisaista sanoistasi...

Aivan: kannattaa rakastaa sitä mitä elämässä on...

minäkin rakastan eläimiä, melkein kaikkia, etenkin koiria, kissoja...
Tuula sanoi…
Tuo on noin kuin kirjoitit, että "rakkautta voi kokea niin monilla tavoin". Kaikkea ei edes niin ajattele rakkaudeksi. Viime aikoina oon monesti sanonut, kun oon innostunut kokkailemaan ja laittamaan koko porukalle hyvän ruuan, että ruuan laittaminen toiselle on konkreettinen rakkauden osoitus.
Googlettelin tuota J Ehrnroothia, minulle ihan outo mies. Toivottavasti saat kirjan.

Kuvasi on tosi satumainen, hieno valo.
Johanna sanoi…
Kaunis kuva, onko se kotisi ikkunasta?
Ja onneksi olkoon uusi tukka, se piristää kummasti aina!
Tuota olen kanssa miettinyt paljon, että miksi ihmisellä pitää olla se sisin ja salainen varjelty vaikka silti haluaisi jakaa kaiken jonkun tai vaikkapa kaikkien kanssa. Ehkä siellä jossakin syvällä sisällä on se tietous, että oikeastaan olemme kaikki yhtä, saman hengen, elämän eläväksi puhaltamia.
Anonyymi sanoi…
Ihastuin niin alussa olevaan valokuvaan, kirjaimellisesti siis valoa hehkuvaan kuvaan, että en ollut päästä eteenpäin.

Jatkossa viisaita sanoja, oivallisesti mietittyjä ja taitavasti sanoiksi saatuja ajatuksia. Aina ei ole helppo saada ulos, mitä tarkoittaa, mutta sinulta sanat tulevat kuvaavasti ja hyvin.
Tosi, arki on paljon muuta kuin narisemista.. Hallitseminen ei vie mihnkään, ei ystävien kanssa, ei muutenkaan. Rakkaus on kiva voimanlähde.
tuuluska:
Rakkaus on tekoja...
Aivan hurmaavaa saada istua ystävän tai läheisen laittamanpöydän ääreen, hiljentyä, pysähtyä, olla yhtä, olla läsnä ja kiitollinen...=)

Johanna:
Otin tuon kuvan tuulen puuskan keskellä pihallani..minustakin se on ihana..täynnä valoa, niinkuin tuo hetkikin oli...

Kaikki ihmiset eivät halua olla"yhteydessä" syvästi...eivät halua puhua omia sisäisiä tuntemuksiaan, vaivaantuvat jos itse alkaa kertoa sisimmästään...
me olemme niin eri vaiheessa akikki...onneksi löytyy sellaisia niinkuin sinä, joka ymmärrät, tiedät ja olet läsnä siellä sanojen ja muotojen takana...

Uuna:
Minustakin tuo kuva on niin valoisa, niin satumainen...joskus vain on siinä hetkessä ja onnistuu vangitsemaan tuon hetken..
Sinä onnistut niin usein!!

Kiitos sanoistasi, lohduttavat, tuntuu niin hyvältä!!!

hannelen paratiisi:
ja joskus saa naristakin=)..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin