Siirry pääsisältöön

veroniikka päättää kuolla...




"Kadottamalla itseni voin löytää aidon itseni...




"Kolme ihmiselle kaikkein vaikeinta asiaa eivät ole fyysisiä suorituksia tai älyllisiä saavutuksia.
Ensimmäinen on vihamiehen rakastaminen; toiseksi ulkopuolelle suljettujen sisälle ottaminen; kolmenneksi sen myöntäminen, että on väärässä."

"Sallitte tämän pilven tulla, sillä mitä enemmän taistelette sitä vastaan, sitä enemmän annatte sille voimaa. Olkaa halukkaita havainnoimaan sitä sen kulkiessa ohitsenne."

"On olemassa vain yksi syy miksi ette koe "autuutta" (anand, intia), se että kohdistatte ajatuksenne sellaiseen, mitä teillä ei ole. Vain se estää teitä kokemasta autuutta juuri nyt, tällä hetkellä.
Juuri nyt teillä on kuitenkin kaikki , mitä tarvitsette, ollaksenne onnellisia."

"Se mistä ette ole tietoisia, hallitsee teitä. Se, mistä ette ole tietoisia orjuuttaa teitä.
Kun olette tietoisia siitä, vapaudutte sen vallasta. Se on tallella, mutta ei vaikuta teihin."

"Onnellisuus on meidän luonnollinen tilamme.
Onnen saamiseksi meidän ei tarvitse tehdä mitään, koska onnea ei voi hankkia.
Meillä on se jo.
Miksi emme koe sitä?
Koska teidän on heitettävä jotakin pois. Teidän on heitettävä pois harhaluulonne. Ollaksenne onnellisia ette tarvitse mitään lisää, mutta teidän on heitettävä pois jotakin..."

Mestari Eckhart sanoi: "Jumalaa ei saavuteta lisäämällä jotain sieluun, vaan vähentämällä siitä jotakin pois. Silloin pääsette vapaiksi."


Edelliset otteet olen poiminut kirjasta "Havahtuminen", Antony De Mello

Katsoin eilen Dvd:ltä elokuvan "Veroniikka päättää kuolla".
Elokuva perustuu Paulo Coehon samannimiseen kirjaa.
Olen lukenut kirjan muutamia vuosia sitten. Yritin hakea sitä tänään kirjastosta uudelleen luettavakseni, mutta se ei ollut paikalla.

Tykkäsin tosi paljon elokuvasta. Se oli mielettömän kaunis visuaalisesti. Musiikki oli upeaa. Näyttelijäsuoritukset mielestäni vahvoja. (Veroniikkana Sarah Michelle Gellar ja Edwardina Jonathan Tucker).
Ehkä jotain syvällisyyttä mielen muutoksiin, mielen harhoihin olisin kaivannut..

Elokuvan juoni oli yksinkertainen. Veroniikka, jolla oli kaikkea(?) teki itsemurhan, mutta ei kuollutkaan. Vaan heräsi mielisairaalassa. Hän saa kuulla , kuolevansa pian sydämensä takia, joka vaurioitui itsemurhan teossa. Veroniikka vähitellen alkaa nähdä elämän kauneutta, rakkautta ja löytääkin elämänhalunsa . Ikäänkuin hän on kadottamalla itsensä löytämässä Itseään...


Mietin itsekseni tuota itsensä kadottamista. Mitä se oikeasti merkitsee.
Olen kuullut lauseen suurinpiirtein: "Kadottamalla itsesi , löydät itsesi."
Kaivoin esiin "havahtumise"-kirjan ja mielestäni löysinkin itselleni vastauksia...

Suosittelen lämpimästi tuota elokuvaa kaikille.

Kommentit

Hannele mummu sanoi…
siltä väliltä: en oikeestaan vihaa ketään,
se on energian tuhlausta
Nyt vasta hoksasin kirjautua lukijaksesi. "Veronika päättää kuolla" kiinnostaisi nähdä elokuvana. Kirjaa kohtaan minulla on ristiriitaisia ajatuksia, mutta ajattelen sen olevan hyvä, koska parempi pieni ristiriita kuin ainainen tasaisuus :)
Sooloilija sanoi…
Mistä löysit elokuvan - vuokraamosta vai kirjastosta?

Yllättävän tuntuinen elokuva ja yllättävä roolitus - Sarah Michelle gellar oli ennen tv-sarjan vampyyrintappaja, mutta hänestä on kai kuoriutunut ihan vakavienkin roolien näyttelijä.
Jael sanoi…
Tuosta elokuvasta en ole kuullut, enkä lukenut kirjaa,mutta nyt rupesi kiinnostamaan.Tärkeitä lauseita olit laittanut tähän postaukseen...
Hannele mummu: minustaki tuntuu, etten vihaa ketään...mutta helposti saatan arvostella ihmisiä, vaikka nykyään huomaankin sen itsessäni ja yritän ottaa takaisin...=)

Lumiomena: Kiva kun löysit tänne=)
Aion lukea uudelleen tuon kirjan...
En ihan muista yksityiskohtia, siitä on niin aikaa...ja olenhan muuttunut siitä ajasta...


Soolis: Löysin videovuokraamosta...
Haluan ostaa tuon dvd:n itselleni...
Siks paljon se maailma kaikkinensa vaikutti minuun...
elänhän oikeastaan itsekkin siinä...(Tyttäreni)...

Se musiikki, se pianonsoitto on niin kaunista, ihanaa...
ja tuo Edward vei sydämeni...

Yelian: Lue ja katso..=)
Uskon että et pitkästy..löydät ehkä jotain...
Pilviharso sanoi…
En tosiaan tiennyt, että siitä on elokuva. Kiitos taas vinkistä!
pilvikki sanoi…
Havahduttavia ajatuksia, vaikka kulkevat mukanamme kokoajan.
Välillä näitä vain täytyy oikein tuumia...
Elokuva laitetaan muistiin!
Leena Lumi sanoi…
Pidin kovasti Coelhon kirjasta, Veronika päättä kuolla!

Coelhon teokset ovat minulle aina on/off eli joko/tai. Ei mitään siltä väliltä.

En ehdi katsomaan enempää filmejä. Olen kasonut tänä talvena enemmän kuin edellisen 10 vuoden aikana yhteensä. Nyt vain kirjat - ja puutarha.
Pilviharso: Minäkin yllätyin kovin..Mutta en pettynyt!!uskon, että tykkäät..

Taru: Olet niin oikeassa..
Ikäänkuin olisi tärkeää avata itsensä aamuisin rakkaudelle...

Leena Lumi: Olet lukenut melkein kaikki Coelhot..Samopin osasta tykkäsin paljon, osasta en..kuten eim. tämäm viim einen, "Voiottaka on yksin", en tykännyt..
Maria sanoi…
Väärässä olemisen myöntäminen on kuin suola ,jota tarvitaan niin ruokaan kuin leipomiseenkin kaikissa muodoissaan.Kuvasi on kaunis !Suloinen!
Kirjailijatar sanoi…
Paljon ajatuksia herättäviä lauseita...minäkin olen miettinyt ihan samaa, että mitä se on kun kadottaa itsensä ja sen kautta löytää itsensä. Minulla on siitä oma haparoiva ajatus, mutten osaa sitä sanoiksi muuttaa.

Filmi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Laitan katsottavien listalle.
Hallatar sanoi…
Rakastuin siniseen prinsessaasi. =)
Harakka sanoi…
Toi on varmaan hyvä elokuva, uskon niin.
Tytöllä on se kirja, ja viimeksi juuri luki sitä, ja kehui sen.
Sanoinkin hänelle, että tuo sen mulle, kun on itse ensin lukenut.
Kauniita ajatuksia ja sanoja olit t kirjoittanut.
Lastu sanoi…
Elämä on elämisen arvoista. Löytöretkeilyä. Joskus elämän mielen melkein menettää, mutta sitten kun sen takaisin saa, on syytä kiittää. Niin kallisarvoinen on hetki hetkeltä tila, elämä, jossa saa nähdä, kokea ja olla hyvä - myös itselleen.

Kerrot tärkeitä ytimiä, valaiset tietä - sanoillasi ja kuvillasi.
Maria: Kiitos..
Miten monesta mielenkiintoisesta, positiivisesta näkökulmasta voimmekaan lähestyä elämän koukeroita, niinkuin sinä!

Kirjailijatar: uskon, että pidät elokuvasta..
Joitakin asioita on todella vaikea pukea sanoiksi, eikä tarvitsekkaan..niitä voi omassa mielessään puntaroida ja elää, kokea ne todeksi..

Una: Voi kun ihnanaa!!

Harakka: Minäkin luen tuon kirjan uudestaan..en oikein muista sitä, muuta kuin ne muodot...

Lastu:
Mielenkiintoista miten ajassa alkaa löytyä kaikenlaisia esim. Flow- ja, slow-juttuja..ennen ne ovat olleet osa elämäämme, nyt olemme vieraantuneet , jopa omasta kehostamme, mielestämme, tarvitsemme Coatseja tuomaan se itse takaisin, muka...
Jael sanoi…
Näin äsken tämän elokuvan,kiitos vinkistä hanne!Erittäin kaunis ja koskettava,surumielinen elokuva jossa onnellinen loppu.Ja kuten sanoit, musiikki tosi upeaa tässä elokuvassa,etenkin lopussa Alison Goldfrappin ihana "Clowns" joka minulla onkin CD:nä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin