Siirry pääsisältöön

Joogan tie




Kaikkien joogamuotojen perimmäisenä terkoituksena on liittää yksilöllinen sielu takaisin perimmäisen todellisuuden, puhtaan tietoisuuden yhteyteen. Sana jooga (yoga) tarkoittaa yhdistämistä.

Ihmisen elämään kuuluva loputon rakkauden, menestyksen, vaihtelun ja onnellisuuden etsintä on osoituksena siitä, että meillä on koko ajan alitajuinen tietoisuus perimmäisestä todellisuudesta , jonka voimme kokea, mutta jota emme voi saavuttaa kokonaan.

Joogaharjoituksessa tulemme ensiksi tietoiseksi ruumiistamme ja hengityksestämme, myöhemmin alamme aistia olotilaa, joka harjoituksesta seuraa.
Juurtuessaan tämä sisäinen kokemus saa aikaan suunnanmuutoksen. Emme enää tunne tarvetta juosta asioiden tai ihmisten perässä, asiat ja ihmiset alkavat tulla meitä kohti.
Olemme tottuneet ponnistelemaan ja käyttämään tahdonvoimaa ja niiden avulla ottamaan, saamaan ja saavuttamaan. Joogassa kehitetään tietoisuuden laatua ja kykyä OLLA , pelkästään olla, ilman halua omistaa tai saavuttaa.

Olen huomenna lähdössa Saarijärven joogaopistolle joogaopettajan koulutukseeni. Aloitin koulutuksen vuosi sitten. Koulutus kestää n kuusi vuotta. Yhteisiä lähiopetusjaksoja on n 10 viikkoa.

Halusin lähteä tälle polulle puhtaasti itsekkäistä omista lähtökohdistani.
Halusin itselleni oman polun, levon , hiljaisuuden ja eron "maailmasta" hetkeksi.
Ei telkkaria, lehtiä, koulua vain joogailua, makailua lattialla, meditaatioita, hengitystä, hyvää kasvisruokaa, luonnon sylissä...ja ihmiset jotka pyörivät näissä piireissä ovat ihania, vapaita, lämpöisiä.

Olen niin kiitollinen, että minun on mahdollista "paeta" arkeani viikoksi itseäni etsimään...

Tarkoittaa myös sitä, että en ole läsnä täällä viikkoon!

Meidän ei tarvitse saavuttaa täydellisyyttä sillä se on jo meissä.
Sinä olet rajattomuus, maailmankaikkeus on sinussa. Tunne itsesi ja kuuntele sisimpääsi, tosi Itsesi ääntä.
Vaikka kirja, kirjoitukset heijastelevat paljon tietoa, voi todellinen viisaus tulla esiin vain meistä itsestämme.
Tuska on pyhä enkeli. Hänen avullaan ovat ihmiset kasvaneet suuremmiksi kuin maailman kaikkien ilojen avulla.


Tervetuloa Lastu ja maailmankaikkeuden pikku apulainen(ihana nimi)...Olenko jo toivottanut Elegian? Ja kaikki muutkin...

Kommentit

Mukavaa viikkoa opin parissa.
Pilviharso sanoi…
Tuska on pyhä enkeli.. .ajatus lohduttaa nyt. Kiitos siitä. Ja toivotan sinulle ihanaa joogaviikkoa! Astangajoogailen itsekseni silloin tällöin ja käyn joogatyyppisillä tunneilla. Esim. eilinen bodybalance teki tähän tilanteeseeni todella hyvää.
Anonyymi sanoi…
Hyvää joogakurssia.
Katja Tanskanen sanoi…
Jooga on mielenkiintoista.

Nautinnollista opiskelua!
Leila sanoi…
Jooga on kiinnostanut minua kauan, mutta enpä ole saanut vielä aikaiseksi. Oman itsen etsiminen on tärkeää - jooga on siihen varmasti hyvä tie.
karhurannanesa sanoi…
Joogasin itse yhden puolen vuoden jakson hyvin epäsäännöllisesti. Hain omaa lajiani, jonka sitten löysinkin, mutten joogasta...
Hannele paratiisi, kiitos =)

Pilviharso! Ihanaa huomata, että hieman valoa pilkottaa elämässäsi...

Ville N! kiitos ville!!

Katja Tanskanen! niin on..joogassa on niin paljon..ja erillaisia joogalajejakin on paljon...Kiitos kommentistasi
=)

Hilma!! Mene ihmeessä kokeilemaan, jospa klöytäisit itsellesi ihana tavan kehittää kehoa, miletä ja löytää rauha, tietoisuus, läsnäolo...=)

Olematon! Pääasia, että löutää oman lajin!!1
Mäkin tykkään oikeastaan melkein kaikista liikuntalajeista ja onneksi saankin niitä oppilaitteni kera tehdä..Mutta sit on m uutama yli muiden, tällähetkellä...
Jooga on yksi niistä...Saan siitä niin paljon ja haluan jakaa ja ohjata sitä muille ihmisille..monet eivät tiedä, mitä se on ja ehkä se olisi juuri heille se jokin?? =)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin