Siirry pääsisältöön

Crusell viikko..

Huomenna alkaa Uudessakaupungissa Crusell-viikko.
Bernhard Henrik Crusell (1775-1838)syntyi Uudessakaupungissa. Hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen säveltäjä ennen Sibeliusta.
Hän oli myös klarinetisti.
Hänen parhaita ja vieläkin soitettuja teoksiaan ovat klarinenttikonsertot sekä kamarimusiikki, jossa on yleensä mukana klarinetti tai muu puupuhallin.

Crusell vikkon konsertit ovatkin pääasiassa puupuhaltimien, klarinettien ja kamarimusiikin juhlaa. Myös klarinettikilpailut kuuluvat viikon ohjelmaan..

Olen itse osallistunut epäsäännöllisesti eri konsertteihin mutta torstaina klo 21 tapahtuvaan "Lyhtyjen yöhön "yleensä otan osaa aina. Siellä on eri musiikkiantia, laidasta laitaan. Konsertti tapahtuu Vallinmäen puistossa. Ihmiset tulevat filtteineen, picnikkoreineen ja lyhtyineen nauttimaan illan pimetessä sekä musiikista että hyvistä eväistä...


Viikko alkaa siis huomenna Uudenkaupungin torilla, noin puolen tunnin päiväkonsertilla.
Myös "Tul Torill"-tapahtumat jatkuvat joka lauantai...Minä ajattelinkin mennä' taas (siis toisen kerran)huomenna myymään niitä omia korttejani..jos ei sada..
Muuten olen varustautunut viime kertaa paremmin. Olen hankkinut korteilleni kirjekuoria, jotka olen itse maalannut ..Otan mukaani pienehköjä kiviä, joita tarvittaessa voin laittaa korttien suojaksi, jos tuuli alkaa riepottaa liikaa..

Tein kollaasin muutamasta kirjekuoritaiteestani..


Kommentit

Hannele sanoi…
Tuollaissta tykkään, käymme aika paljon konserteissa, mukavaa iltaa sinulle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarvitsemme valoa !

Anna jokaisen sielun kulkea omaa tietään.

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham
" On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme.
Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein

" Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin