Siirry pääsisältöön"Hiljaa istuessa tekemättä mitään

kevät tulee, ja ruoho kasvaa itsestään."


"Siniset vuoret ovat sinisiä vuoria itsestään;

valkoiset pilvet ovat valkoisia pilviä itsestään."


Tänään oli hesarissa mielenkiintoinen kirjoitus Zenistä ja tenniksestä.


Kaikkihan ovat varmaan lukeneet "Zen ja jousella ampumisen taito"-kirjan.


....Sinä vain asettaudut oikeaan asentoon, otat jousipyssyn,jännität jousen,

hengität sisään, pidätät hieman hengitystä, olet läsnä maailmankaikkeuden rytmissä, juuri siinä, nautit, olet se kaikkeus, jousi, pyssy, sinä...edessäsi on maalitaulu, sinulle ei ole merkitystä saavutus vaan matkalla olo, annat vain kaiken tapahtua suorittamatta, kuin hengitys ja jousesi menee keskelle ja silläkään ei ole merkitystä. Olet maailmankaikkeuden rytmissä, omassa rytmissäsi....


Mielestäni Alexander-tekniikassa löydämme saman läsnäolon, ajattomuuden...kehoa opetetaan luopumaan vanhoista reagoinneista.....

"Luovu näkemyksistäsija olet pelastettu".

Näkemykset eivät ole kuitenkaan älyllisiä, tietoisia päätöksiä vaan ne perustuvat usein varhaisimpiin alitajuisiin tuntoihimme, todelliseen tai kuviteltuun käsitykseemme turvallisuudesta jopa elämässä selviytymisestä.

Näkemykset ovat syvällä lihaksissamme, luissamme, soluissamme.


Alexander-tekniikka ei ole tapa kartuttaa tietoja eikä myöskään tapa oppia uutta. sen avulla voidaan päästä eroon vanhasta, mikä on paljon hienovaraisempi ja joskus vaikeampi yritys-yritys päästä eroon siitä, mikä on totunnaista muttei luonnollista, yritys luopua vanhoista malleista ja päähänpinttymistä, jotka ovat syntyneet nykyistä täysin poikkeavissa tilanteissa.

Niskan ja vartalon välillä on oikea ja luonnollinen yhteys ja että koko organismi voi toimia normaalisti vain mikäli niska ja vartalo toimivat oikeissa suhteissa toisiinsa.


Inhibitio. Pysähdy, katso , kuuntele!


On taidetta pystyä stressaavassa tilanteessa tekemään vain se, mikä on aivan välttämätöntä. Inhibitioperiaate, se ettemme reagoi tilanteeseen automaattisesti, mahdollistaa sen, että reagoimme tilanteeseen sopivalla tavalla.

Taistelussa useimmat ihmiset tottumustensa mukaan reagoisivat jännittymällä ja pyrkimällä tekemään jotain. Aikidossa ottelijat oppivat inhiboimaan tämän reaktion ja pysyvät hyvässä tasapainossa, kekittyneinä ja kykenevinä reagoimaan. Sen jälkeen he pystyvät heittämään vastustajansa maahan hämmästyttävän vähäisin ponnistuksin, käyttämällä voiman sijasta suuntaamista.-johdatus Alexander-tekniikkaan, M.Gelb


"Timo Klemola istuu tyynesti risti-istunnassa ja kertoo edessään oleville oppilailleen yksinkertaisen itämaisen totuuden ihmismielestä: mieltä voi kehittää kuten lihastakin. Tätä ei vain ymmärretä yleensä laäsimaissa.."-hesari 6.1.09


Kyky kuunnella sisäistä viisautta vahvistuu harjoituksella kuten taito tai lihas.


"Se joka tietää, että voima on synnynnäistä....ja tämän oivaltaen

turvautuu epäröimättä omaan ajatteluunsa, oikaisee itsensä heti, seisoo suorassa, hallitsee jäsenensä, tekee ihmeitä"_R.W.Emerson

Kommentit

olematon sanoi…
Just äsken tauolla luin tuon jutun. Blogistani löytyy joitain sitaatteja tuosta Voita vastustajasi, voita itsesi kirjasta. Kirja auttoi minua sisäistämään joitain ideoita Lajista jota harrastan.
Villiina sanoi…
Minua kiinnostaa aleksandertekniikka ja pilates. Niissä on jotain samaa kuin ratsastuksessa on Centered Riding. Se on aika jännää kun huomaa miten hengittämällä ja olemattomilla istunnan muutoksilla voidaan vaikuttaa hevosen liikkeeseen.

Luulen että me ollaan tavattu kerran, viime keväänä kun olin pitämässä sellaista tilaisuutta yhdessä lääkärin kanssa :-). Minua ei haittaa vaikka joku tunnistaakin, en vain halua että blogini löytyy nimeäni googlettamalla...
hanne sanoi…
Jännä juttu...kaikki on jo keksitty ajat sitten, kaikki on jo ollut olemassa...ihmiset antavat jutuille uusia nimiä, ehkä värittävät hieman uudessa valossa mutta kaikki on ollut ja tulee olemaan..
Ei oikeastaan ole merkitystä mistä näkökulmasta, uskonnosta, filosofiasta lähestyt...kaikki on sisällämme..
hengitän sisään ja otan, hengitän ulos ja annan...
Ratsastus on yksi erinomainen laji, jossa molmmilla mutta etenkin alexander-tekniikalla on paljon tekemistä ja voidaan tehdä..
Ihan perusistunnasta lähtien...

Oliko tuo kyseinen kohtaaminen uudessakaupungissa?
Villiina sanoi…
Jep, sellainen iltajuttu

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Anna jokaisen sielun kulkea omaa tietään.

Tarvitsemme valoa !

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun,
ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä?
Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska?
Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne?

Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut.

Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09

Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille.
Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia.
Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa.
Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?"
Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystävät.

Hän …