Siirry pääsisältöön




"Olen nähnyt avaruuden alastomana vailla korujaan
eri asennoissa se on tunkeutunut silmiini
kaikin keinoin se on yrittänyt saada minut uskomaan
tyhjyytensä minussa

Mutta olen selviytynyt......"-heidi Liehu

Tänään, huomenna ja ylihuomenna aurinko antaa valoaan, lämpöään meille. Näin Hesarin sääkartta kertoo. Mieli hyppää ruutua ja sielu kurkistelee ulos. Valo on elämän äiti.

Ihmiskeho on sielussa ja sielu kätkee meidät kokonaan sisäänsä. Joka puolelta ihmistä hehkuu kaunis ja arvoituksellinen sielun valo. Keho on sielun enkeli, keho on elämän enkeli.
Keho on ainoa ihmisen koti maailmankaikkeudessa. Se on tavattoman pyhä temppeli. Kun on hiljaa kehonsa arvoituksen äärellä, pääsee viisautta ja pyhyyttä kohti."- ajatukset Anam carasta.

Aurinko on väsynyt,siksi se ei varmaan ole jaksanut paistaa meille kuin muutamana päivänä. Auringolla on oma rytminsä. Aktiivisuuden jyrkkä hiipuminen on yllättänyt tutkijatkin. Auringon tehon lasku saattaa viilentää ilmastoa. Aktiivisuus vaihtelee 11 vuoden välein ja nyt ollaan aallonpohjassa. Siksi taivaalla leiskuu vähemmän revontulia.
Tämän perussyklin lisäksi auringon aktiivisuus vaihtelee myös 50-100 vuoden jaksoissa. Kääntyykö aktiivisuus jälleen nousuun? Aktiivista kautta on kestänyt 80 vuotta.

Jotkut ihmiset ovat fyysisesti sokeita; he ovat viettäneet koko elämänsä yksin totisessa pimeydessä. He eivät ole milloinkaan nähneet aurinkoa, tähtiä, meren aaltoa, kukkaa , taivasta, toisen ihmisen kasvoja. On myös olemassa täydellisellä näkökyvyllä varustettuja ihmisiä, jotka ovat kuitenkin umpisokeita. Monet ihmiset ovat tehneet elämästään niin tutun, etteivät enää näe sitä.

Mitä olet tänään nähnyt?

"mikä välähtävä siipi
sokaisi silmiäni, pyyhki joen
tummaa pintaa

pyyhki ikkunan öistä lasia, pyyhki
rakastetun kasvoja."-Heidi Liehu

Kommentit

Aurinko on ujo, voi mitentykkään tuosta kuvasarjasta luistimien kanssa.
Inkivääri sanoi…
Kaunis uusi valkoinen kollaasi:) Kauniita sanoja valosta ja auringosta - minusta tuntuu, että ainakin minuun aurinko valaa voimaa myös ihon, ei vain silmien kautta...

Sinulle on tunnustusta blogissani:)
Oi, tuo "mikä välähtävä siipi" on myös yksi minun suosikeistani. Kiva kun joku muukin lukee Liehua.
Hallatar sanoi…
)Ihana sekoitus kesää ja talvea siun kollaasissasi.


Ja tuo on niin totta.
Jotkut eivät näe koskaan samoja asioita kuin minä.
Tai sinä.

Onnellista viikonloppua. =)
Hannele paratiisi:
Kiitos tykkämisestäsi...olen niin iloinen kun joudun/saan työni puolesta luistelemaan..

inkivääri:
En tiedä löysinkö sen tunnustuksesi? menenpä uudelleen etsimään.Mutta kiitos nyt sinulle jo etukäteen=)

Pellon pientareella:
Liehu osaa löytää yksinkertaisuudessa herkkyyden, koskettavuuden niin vähällä...

Kiitos hallatar:
samoin sinulle aurinkoa, valoa, lämpöä ja muuta mukavaa viikonloppuusi!!!
Katja Tanskanen sanoi…
Minä olen tänään nähnyt lintujen ajatuksia, omia ja muiden unia, houkuttelevaa väsymystä ja auringon naurua. Odotan mielenkiinnolla, mitä näen huomenna. Odottaessanikin näen ja tunnen.

Täällä sinun luonasi näen kuvissasi ja sanoissasi eri kerroksia, enimmäkseen kauneutta ja iloa mutta myös hentoja jälkiä tummista tuulista, joissa niissäkin on oma kauneutensa tai lohtunsa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tuli ystäv

" Nähdä maailma hiekanjyvässä, ja taivas kedon kukassa, pidellä äärettömyyttä kämmenellään, ja ikuisuutta hetkessä"-William blake

" Kun tiedät kuka olet, mikään ei voi pysäyttää sinua "-Stedman Graham " On kaksi tapaa elää elämä. Toinen on kuin mikään ei olisi ihme. Toinen on, kuin kaikki olisi ihmettä."-A.Einstein " Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, näemme ne sellaisina kuin itse olemme. "-Anais Nin

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin