Siirry pääsisältöön

Impulssi alkaa hiljaisuudesta...



Alku sisältää päämäärän.
Katsele muotomaailmaa täydellisenä abstraktiona.
Valitse sitten muoto, jonka voit ilmaista yksilöllisellä tavalla.
Väri on intuitiivistä tietoa, joka käyttää sinussa olevaa tunnetta soittimenaan...
Ensimmäisellä siveltimenvedolla, ensimmäisellä viivalla aloitat liikkeen.
Saatat koko luomakunnan liikkeeseen.
Taiteilijan haaste on saada liikkumaton rajaton avaruus liikkeelle.
Matkalla kohti päämäärää luomme itse tai olemme luoneet ne mahdollisuudet, ne esteet ja koettelemukset, joita tarvitsemme kehittyäksemme.
Mieli kulkee yhteen suuntaan, sydän haluaa jotain muuta. Sukkuloimme sydämen unelmien hienompien tasojen välillä, jotka ukkosen jyrinän tavoin suojelevat prinssiippien puhtautta. Kun mieli jonain päivänä kääntyy sisäänpäin, kun mielenrauha johtaa meidät hiljaisuuteen, löydämme totuuden avaimet.

Nuo lauseet löytyvät Veda-taiteen prinssiipeistä eli periaatteista.
Ruotsalainen kuvataiteilija Kurt Källman on muokannut veda-taiteen länsimaiseen muotoon itämaisesta ayerveda -viisaudesta.

Veda-taide on menetelmä, miten saadaan esiin se, mikä meillä on jo sydämessämme. Minkäänlainen ponnistelu ei ole avuksi. Luovuus kärsii suorittamisesta.
Kaikki opit ovat elämäämme varten, jotka opimme elävästi maalaamisen kautta.

Impulssi alkaa hiljaisuudesta ja viiva alkaa suuntautua kohti maailmankaikkeuden järjestystä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tuo on aivan totta ja monta kertaa koettua. Rauhaa ja hiljaisuutta, niin alkaa tapahtua. Maalatessa nautin juuri siitä syvästä rauhasta, minne pääsen sivellin kädessä. Mitään ei tiedä nykymaailmasta, kaikki unohtuu.
Hallatar sanoi…
Kaikki alkaa ideasta...


Ihana. =)
Johanna sanoi…
Toden totta koko teksti, maalaaminen on olemista hiljaa siellä sisällä.Ja totta tuokin että luovuus kärsii suorittamisesta.....sen joutuu työssä kokemaan, kun on dead-line ja mallisto saatava valmiiksi tiukasti ja ajallaan, taas kerraan täällä sen asian kanssa teutaroin.Joutuu tekemään todella työtä pystyäkseen kiireen ja työpaikan hälinän yli menemään siihen sisäiseen hiljaisuuteen, harjoitusta harjoitusta :)
Kiitos Uuna, Haaveilija, Johanna!!!!

Hiljaisuudesta kaikki alkaa ja hiljaisuus sisältää päämäärän..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauralle..

"Ellei minua ole luotu rakastamaan,miksi aamun sydän puhkeaa lauluun, ja miksi etelätuuli kuiskailee nuorten lehtien keskellä? Ellei minua ole luotu rakastamaan, miksi keskiyön kiihkeässä hiljaisuudessa on tähtien pakahduttava tuska? Ja miksi tämä hullunrohkea sydän vain lähettää toivonsa merelle, jonka äärtä se ei edes tunne? Huomasin aamun hesarista, että Laura Saloheimo on kuollut. Laura kuoli rintasyöpään 40 vuotiaana 3.11.09 Tutustuin Lauraan kesäkuussa Perniön kansanopistossa. Osallistuimme Veda-taiteen kurssille. Huomasin Lauran heti hänen pinkistä villatakistaan ja pinkistä pipostaan. Hän ei halunnut käyttää peruukkia. Juttelimme paljon iltaisin kansanopiston karussa keittiössä, nakertaen riisikakkuja ja homejuustoa. Laura kertoi avoimmesti syövästään. Hän ihmetteli,: "Miksi ihmisen- ainakin hänen- täytyy sairastua vakavasti, ennenkuin hän oppii ymmärtämään mitä Rakkaus oikeasti on ja oppii rakastamaan?" Jokin Laurassa meni minuun hyvin syvälle. Meistä tu

kukkaistytön kesäviesti

Hän on hieman uudistunut Hän on päässyt kehyksiin

kukkaistyttö